Jannekes wereld

Panzanella, een oude liefde

30 april 2013
panzanella

Wat een heerlijke dag is het vandaag! Zomers gewoon! Vandaag wil ik geen poespas in de keuken maar wel de zomer proeven. Voor het eerst dit jaar op tafel: Panzanella. Deze Toscaanse broodsalade is een oude liefde. Voor het eerst gegeten bij een collega met Italiaanse roots om daarna voor altijd in mijn hart te sluiten. Een oude liefde staat vandaag weer op tafel. Simpel, snel en een heerlijke mix van smaken.

Je kunt het serveren als voorgerecht voor 4 personen of als hoofdgerecht voor twee.

Wat heb je nodig:

 • 1 ciabatta
 • 2 trostomaten
 • halve komkommer
 • 1 rode ui (als je die niet hebt, een gewone ui kan ook)
 • 2 teentjes knoflook
 • 30 gram verse peterselie
 • 15 gram verse basilicum
 • 1 deciliter (olijf)olie
 • 2 theelepels witte wijnazijn
 • zout en versgemalen peper
 • 1 eetlepel kappertjes

Oven voorverwarmen op 200°C of gasovenstand 4. Ciabatta in stukjes snijden en over een bakplaat verspreiden. Brood in het midden van de oven in ca. 15 minuten knapperig bakken. Maak intussen de groenten schoon en snijd de tomaten in blokjes. Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Peterselie boven het brood fijnknippen. Basilicumblaadjes van takjes halen en in stukjes scheuren. Olie en azijn mengen. Brood, tomaat, komkommer, kappertjes en kruiden erdoor scheppen. Breng op smaak met zout en peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.