Eten

Spaghetti carbonara (met room)

pasta-carbonara spaghetti carbonara

Deze week stond spaghetti carbonara op tafel (maar dan met tagliatelle). Het recept vond ik in Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek dat ik op mijn verjaardag kreeg. Carbonara is het snelste pastagerecht dat je kunt bedenken. Zo simpel, snel en zo smakelijk! Het grappige is dat het recept precies zo was als ik het eerder altijd maakte. Met slagroom! Maar Italië-puristen zijn onverbiddelijk: in carbonara hoort geen room.

Het was lang geleden dat we het aten, waarschijnlijk vanwege die slagroom!, maar wat was het heerlijk…..

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 200 gram pancetta (gewone spekjes of ontbijtspek is ook goed)
  • 4 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas (stukje)
  • 100 ml slagroom
  • 1 knoflookteen
  • versgemalen peper

Zo maak je spaghetti carbonara

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Snij of knip de pancetta in reepjes en bak op vrij laag vuur in een ruime braadpan. Plet de knoflookteen en doe erbij.
  2. Giet als de pancetta uitgebakken is de room erbij. Draai nu het vuur uit mocht de spaghetti nog net klaar zijn. In de hete pan pruttelt de room een beetje na en kookt in.
  3. Klop intussen de eieren los in een kom met flink wat versgemalen peper. Rasp de kaas.
    Vis de knoflook uit de saus en gooi weg. Giet de gare spaghetti af in een vergiet en doe zo snel mogelijk in de warme pan met spekjes. Roer goed door elkaar.
  4. Doe de geraspte kaas en losgeklopt ei erbij en roer alles opnieuw goed door elkaar. Laat met deksel op de pan een minuutje staan. Door de hitte van de pan stolt het ei en krijg je een lekkere smeuïge massa.
  5. Meteen serveren in warme borden met eventueel nog wat kaas en versgemalen peper erover.

Bereiden: 15 minuten

Hoewel carbonara bij spaghetti hoort, kan het ook prima met andere pastasoorten. Zelf geraspte Parmezaanse kaas van een stuk heeft veel meer smaak dan kant-en-klaar geraspte kaas.

Buon appetito!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.