Eten

Zomerse pastasalade puttanesca

zomerse pastasalade puttanesca

Je kent vast wel de traditionele pasta alla puttanesca. Een krachtige tomatensaus met kappertjes, ansjovis en olijven. Deze pastasalade is een zomerse variant!

Je hebt nodig voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 3 eetlepels gekneusde tijmblaadjes
  • 8 ansjovisfilets, gehakt
  • 300 gram penne
  • 150 gram salami, aan een stuk
  • 150 gram mozzarella
  • 250 gram kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 7 eetlepels zwarte olijven
  • zoutvlokken of grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gram rucola

Zo maak je de pastasalade puttanesca

Eerst maak je de dressing. Meng daarvoor de olijfolie en het citroensap samen met knoflook, tijm en ansjovis in een kom. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze daarna uitlekken. Meng de pasta daarna door de dressing.

Snijd de salami in dobbelstenen. Laat de mozzarella uitlekken en scheur deze in kleine stukjes. Halveer de tomaten. Snipper de ui.

Voeg dan de salami, mozzarella, ui, kappertjes en olijven toe aan de kom met pasta. Meng het goed door elkaar. En breng het op smaak met zout en peper. Als laatste schep je de tomaten en de rucola door de salade. Leg voor de finishing touch er nog een paar takjes tijm bovenop.

Voor bij de salade

Het is lekker om bij de pastasalade puttanesca een stokbroodje of ciabatta te eten. En vergeet niet een goed glas wijn erbij te drinken. Buon appetito!

Dit recept komt uit het boek Meer dan 80 spannende salades.

Ook deze salades zijn bij mij favoriet!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.