Jannekes wereld

Zomerse pastasalade puttanesca

5 juli 2019
zomerse pastasalade puttanesca

Met deze pastasalade puttanesca zorg je deze zomer voor een flinke dosis Italië op je bord. In de zomer eten wij graag salade en sinds vorig jaar is dit recept een nieuwe favoriet.

Je kent vast wel de traditionele pasta alla puttanesca. Een krachtige tomatensaus met kappertjes, ansjovis en olijven. Deze pastasalade is een zomerse variant!

Je hebt nodig

3 eetlepels olijfolie | 2 eetlepels vers geperst citroensap | 1 teen knoflook, geperst | 3 eetlepels gekneusde tijmblaadjes | 8 ansjovisfilets, gehakt | 300 gram penne | 150 gram salami, aan een stuk | 150 gram mozzarella | 250 gram kerstomaten | 1 rode ui | 4 eetlepels kappertjes | 7 eetlepels zwarte olijven | zoutvlokken of grof zeezout | versgemalen zwarte peper | 50 gram rucola

Zo maak je de pastasalade puttanesca

Meng olijfolie, citroensap, knoflook, tijm en ansjovis in een kom. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken. Meng met de dressing. Snijd de salami in dobbelstenen. Laat de mozzarella uitlekken. Halveer de tomaten en snipper de ui.

Meng de pasta met salami, mozzarella, ui, kappertjes en olijven. Breng op smaak met zout en peper. Schep dan de tomaten en rucola door de salade. En leg eventueel nog een paar takjes tijm bovenop.

Samen met vers stokbrood en een goed glas wijn is deze pastasalade perfect voor een mooie zomerdag! Buon appetito!

Dit recept komt uit het boek Meer dan 80 spannende salades (de link brengt je naar bol.com).

Ook deze salades zijn bij mij favoriet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.