Jannekes wereld

Kerstkaart voor een eenzame oudere

19 november 2018
kerstkaart-eenzame-ouderen

Kerst is in aantocht. Afgelopen weekend, tijdens een bezoekje aan het tuincentrum, maakte ik ook een rondje over de kerstafdeling. Het is mooi om te zien hoe mensen daar van kunnen genieten. Aan het einde van de kerstafdeling lagen de prachtigste kerstkaarten in de schappen.

Door e-mail, Whatsapp, Twitter, Facebook worden er aanzienlijk minder kaartjes gestuurd. En toch blijft post krijgen het leukste wat er is. Herinner je je mijn post nog over het sturen van vakantiekaarten.

Terug naar de komende feestdagen. Wij sturen nog altijd handgeschreven kerstkaart, zeker zo’n 50 kaarten gaan op de post.  Sinds vorig jaar schrijf ik er zelfs een aantal meer. Deze kaarten gaan, met hulp van het Nationaal Ouderenfonds, naar eenzame ouderen.

Wist je dat?

…er in Nederland 1 miljoen ouderen in Nederland eenzaam zijn. Dat is 1 op de 4 ouderen! Bedenk eens dat dus in iedere straat wel een eenzame oudere woont. Zo’n 200.000 ouderen zijn zelfs helemaal alleen met de feestdagen. Voor hen schrijf ik.

Sinds vorig jaar doe ik mee aan de actie ‘Stuur een kerstkaart’ van Het Nationaal Ouderenfonds. Zij organiseren mooie activiteiten voor deze doelgroep. Ik ken het fonds al heel lang. Een van mijn vroegere werkgevers sponsorde altijd kerstdiners voor eenzame ouders. Dat was heel dankbaar. En dat is deze actie ook. Met deze actie in gedachten kocht ik gisteren nog een mooi doosje kerstkaarten. Doe je mee? Het is een kleine moeite. Hoe het werkt? Heel simpel!

  • Schrijf vóór 18 december een mooie groet op een kerstkaart.
  • Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kerstkaart naar het Nationaal Ouderenfonds:Stichting Nationaal Ouderenfonds
    Postbus 115
    3800 AC Amersfoort
  • Als je wilt, kun je je adres ook op de kaart noteren zodat de ontvanger van je kaart desgewenst een bedankje kan sturen.
  • Heb je meerdere kerstkaarten? Ze mogen samen in één envelop.

Het Nationaal Ouderenfonds zorgt samen met PostNL voor dat alle kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.