Jannekes wereld

Overnachten in het kleinste hotel ter wereld

7 februari 2017
kleinste hotel ter wereld de kromme raake

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachtingsplek? Ga eens een nachtje logeren in het kleinste hotel ter wereld! Erg ver hoef je er niet voor te reizen want je vindt het kleinste hotel ter wereld in Nederland!

Het kleinste hotel ter wereld staat in Eenrum in het noorden van de provincie Groningen. Nooit geweten dat er zo’n bijzonder hotel in mijn provincie staat. Ik las er dit weekend over in een regionale krant. Als dat niet was gebeurd, had ik het nu nog niet geweten!

Kleinste hotel was vroeger kruidenierswinkel

In het voormalige kruidenierswinkeltje van Eenrum is sinds 1989 Grand Hotel ‘De Kromme Raake’ gevestigd. Heel grand ook, met welgeteld één kamer!

In de ‘foyer’ van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt een sleutel van kamer 1.

kleinste hotel ter wereld kromme raake eenrum

Rechts van de receptie is de comfortabele zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje en een minibar. Een dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. In deze romantische alkoof, met ingebouwde televisie, zijn de muren liefdesrood geschilderd. Er hangen twee lange nachthemden met bijpassende slaapmutsen voor je klaar!

Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een riant twee-persoons bad. Na een weldadige nacht krijg je een heerlijk groot ‘Grunnings’ ontbijt geserveerd in het pittoreske ontbijtkeukentje.

Dat klinkt toch heerlijk cosy en leuk voor een weekendje weg in Noord-Groningen!

Op ontdekking in Eenrum!

In Eenrum valt best veel te ontdekken. Je vindt er drie cafés, een kaarsenmakerij en Abrahams Mosterdmakerij & Restaurant! Overnachten doe je dus in het kleinste hotel ter wereld. Dit hotel heeft Eenrum op de wereldkaart gezet.

Nog een laatste leuk weetje: Bij de opening van het kleinste hotel ter wereld werd geschonken uit de grootste fles Beaujolais ter wereld. Dat leverde het hotel direct twee vermeldingen op in het Guinness Book of Records!

Grand Hotel ‘De Kromme Raake’ | p/a Molenstraat 5, 9967 SL Eenrum | 0595 – 491600

Bronvermelding foto’s: hoteldemarne.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.