Eten

Pesto alla rucola maak je zo!

pesto alla rucola eten recepten jannekeswereld

Denk je ook geen tijd te hebben voor zelf pesto maken? Bij hoge uitzondering maakte ik het zelf. Maar vaker had ik excuses als geen vijzel, geen tijd, of te weinig pijnboompitten in huis. Excuses van niets, weet ik nu. Pesto maak je zo!Begin deze week schoof vriendin Iris aan tafel. Een kleine uitdaging voor mij op kookgebied. Op dit moment mag ze een aantal producten niet eten. Mijn ‘zonder suiker-bijbel’ bood uitkomst. Een heerlijk recept gekozen maar daar hoort pesto in. Oh jee….daar kwam de keuze: potje gemak of zelf doen? Dat laatste dus! En natuurlijk was het een fluitje van een cent én vele malen lekkerder van smaak. Niet alleen omdat er geen troep in zit (zoals in de potjes) maar ook door de liefde en tijd die er in is gestopt! Ja, je ziet het goed. Ik geef mezelf vandaag gewoon een vet compliment!

Ik hoor je al denken: ‘Dat wil ik ook!’ Dat kan want ik deel het recept graag met je. De credits hiervan gaan volledig naar Anne Marie Reuzenaar!

Dit heb je nodig

  • 75 gram rucola
  • 1 of 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 75 gram pecorino romano, geraspt
  • 125 ml of 150 ml olijfolie extra vierge
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor je aan de slag gaat, nog even dit. De rucola geeft een nootachtige smaak aan deze pesto. Wil je liever de traditionele, gebruik dan basilicumblaadjes in plaats van rucola.

Pesto maak je zo!

  1. Was de rucola en laat hem uitlekken. Pel de knoflook en snipper hem. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Rasp de pecorino romano.
  2. Pureer behalve de olijfolie, alle ingrediënten grof in de keukenmachine (en weg is het excuus van de vijzel!) of met de staafmixer.
  3. Roer dan beetje bij beetje de olijfolie erdoor tot een glad mengsel is ontstaan.
  4. Breng op smaak met peper en zeezout.
  5. Bewaar de pesto in een afgesloten luchtdicht potje in de koelkast. De pesto is 5 tot 7 dagen houdbaar.

Tip voor een langere houdbaarheid

Als je geen pecorino toevoegt bij stap 2, is de pesto 2 tot 3 maanden houdbaar. Voeg de pecorino dan voor gebruik toe.

Comments (1)

  • Een groot compliment Janneke! Het was erg lekker!

    Beantwoorden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.