Jannekes wereld

Harry Potter en het Vervloekte Kind

9 januari 2017
Harry Potter en het Vervloekte Kind - Harry Potter and the Cursed Child, J.K. Rowling, J. Tiffany, J. Thorne

Harry Potter en het Vervloekte Kind is de Nederlandse vertaling van Harry Potter and the Cursed Child, een nieuw verhaal geschreven in script-vorm. Het achtste verhaal. Negentien jaar later…

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen, lijkt alles nog ingewikkelder.

Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat het duister soms uit onverwachte hoek komt.

Harry Potter en het Vervloekte Kind is een origineel, nieuw verhaal geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne en een nieuw toneelstuk van Jack Thorne. Het is het achtste Potter-verhaal en het eerste dat wordt opgevoerd op toneel. Alle andere boeken uit de reeks over deze tovenaarleerling zijn verfilmd.

In deze speciale eerste editie lezen we hoe het verder gaat met Harry Potter, zijn vrienden en familie. De wereldpremière was op 30 juli 2016 in West End, London.

Dit vond ik van Harry Potter en het Vervloekte Kind

Heerlijk om weer terug te zijn in de wereld van Zweinstein Hogeschool voor Toverkunsten, Wegisweg, perron 9 3/4, Zweinsveld….de wereld van Harry. Alle boeken over deze tovenaarsleerling heb ik met zo veel plezier gelezen dat dit nieuwe verhaal zeer welkom was.

De enige bedenking die ik erbij had is: leest het wel lekker weg in script-vorm? Echt wel! Heel soepel glijdt het verhaal aan je voorbij. Door de gedetailleerde beschrijvingen wat er op en rondom het toneel gebeurt, kun je heel gemakkelijk een goed beeld van de situatie krijgen. Helemaal als je alle andere boeken ook van A tot Z kent! Dit nieuwe frisse verhaal in een heel andere tijd leest als een trein. Met zeker de nodige spanning want de strijd met Voldemort lijkt nog niet gestreden… Een aanrader als je van dit genre houdt en fan bent geworden van Harry, Hermelien en Ron. Ook is er een mooie rol weer weggelegd voor Draco Malfidus.

Na het lezen van het boek, wil ik naar London om het toneelstuk zelf te zien!

Boekinfo

Auteurs: J.K. Rowling, J. Tiffany & J. Thorne | Originele titel: Harry Potter and the Cursed Child (2016) | 367 blz. | ISBN 9789076174945

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.