Jannekes wereld

Netflix: mijn 5 favoriete series op dit moment

22 november 2016
netflix

Na een zomerstop hebben we sinds deze maand weer een abonnement op Netflix. Wat kun je oneindig veel series, films, documentaires kijken. Wat zijn jouw favorieten? Dit zijn de mijne van dit moment. Toevallig stuk voor stuk original Netflix series!

netflix the crown

The Crown.Voor als je van kostuumdrama en historie houdt. Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. Seizoen 1 is sinds 4 november volledig te kijken. Ik ben nu halverwege en ik vind het erg onderhoudend en mooi gefilmd. Een fijn vooruitzicht is dat een tweede seizoen er aan komt.

netflix chef's table

Chef’s Table. Een docu-serie voor de lekkerbekken onder ons. In Chef’s Table krijg je een kijkje in de keuken van de meest gerenommeerde chef-koks ter wereld. Deze koks worden internationaal geroemd om hun grensverleggende kooktechnieken. Elke aflevering focust op een andere chef-kok die zowel in de keuken als privé laat zien hoe het er aan toe gaat. Het eerste seizoen smaakte naar meer en is sinds april van dit jaar het tweede seizoen te zien. Van het eerste seizoen vond ik de afleveringen met Massimo Bottura, Francis Mallmann en Dan Barber het meest bijzonder.

netflix house of cards

House of Cards. Borgen vond ik voortreffelijk, maar House of Cards is subliem. Geweldige cast! Seizoen 4 staat op me te wachten. De andere seizoenen had ik al gezien maar vriend Bas is onlangs begonnen de serie te kijken en kijk ik weer fijn mee. Echt geen straf omdat het nog even boeiend is, en hier en daar ook een aantal gebeurtenissen niet meer zo scherp op mijn netvlies stond.

netflix grace and frankie

Grace & FrankieWat moet je doen als je man, diep in de zestig, opeens uit de kast komt? Het overkomt zowel Grace als Frankie, waardoor ze met elkaar opgescheept zitten. Grace is een dame op stand en Frankie een hippie. Toch hebben ze elkaar nodig en zo goed en kwaad als het gaat, proberen ze met hulp van elkaar hun leven op te pakken. Intussen is de serie 2 seizoenen rijk. Hilarisch met Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen en Sam -Law&Order- Waterston.

netflix narcos

NarcosBoeiende serie over de waargebeurde DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw. Bijzonder vond ik hoe ze echte tv-beelden hebben vermengd in de verhaallijn. De serie is erg goed ontvangen. Hoofdrolspeler Wagner Maura is de perfecte Escobar. Het speelt zich af in Colombia en het verhaal wordt in zowel Engels als Spaans verteld dat het ook natuurlijker maakt. Aan het tweede seizoen moet ik nog beginnen en ik las dat er ook al een seizoen 3 en 4 volgen.

Zoals je ziet: Netflix houdt ons deze winter wel even zoet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.