Jannekes wereld

Appel-yoghurtmuffins met havermout

27 september 2016
appel-yoghurtmuffins met havermout

Het is de tijd van de appeloogst. En ‘niet omdat het moet, maar omdat het kan’, maak ik appel-yoghurtmuffins met havermout. Natuurlijk uit het bakboek Appeltaart van Janneke Philippi.

Geen zin in taarten of cakes, valt mijn oog op het recept van Appel-yoghurtmuffins met havermout. Klinkt lekker en door het gebruik van yoghurt en havermout nog voedzaam ook. Lekker als vieruurtje of mee in de broodtrommel.

Je hebt nodig voor 6-8 stuks (of 12 stuks voor als je een muffinvorm gebruikt)
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml yoghurt
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 handappels
  • 50 gram havermout

Extra nodig:

  • 6-8 eenpersoons bakvormpjes (150 ml), bakpapier of;
  • muffinvorm met papieren cakevormpjes
Zo maak je de appel-yoghurtmuffins
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed de vormpjes met een stuk bakpapier. druk het papier lands de bodemrand goed aan. Of gebruik een muffinvorm: vet deze in of gebruik papieren cakevormpjes. Omdat ik zelf een muffinvorm heb, kies ik voor het laatste.
  2. Klop in een kom met een vork of garde de eieren los met de suiker, vanillesuiker en een beetje zout. Roer de yoghurt en de olie erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel luchtig door het beslag.
  3. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Schep ze met de havermout door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Als je een muffinvorm gebruikt, volstaat een baktijd van 25 minuten omdat de muffins iets kleiner zijn.
  5. Laat ze 5 minuten afkoelen, verwijder de vormpjes of haal de muffins uit de bakvorm en laat de muffins verder afkoelen op een (taart)rooster.

Fris en smeuïg! Ik vries de helft van de appel-yoghurtmuffins in, zo heb ik altijd iets lekkers in huis.

Ik heb magere yoghurt gebruikt. Dat werkt prima maar ik kan me voorstellen dat halfvolle of volle yoghurt de smaak nog meer ophaalt. Bij een volgende keer lijkt me dat het proberen waard!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Muffins*R*us 28 september 2016 at 11:40

    Muffins in de vraaizer? Wanneer hebben we een date?

  • Reply Janneke van der Meer 28 september 2016 at 18:16

    Wanneer jij wilt Muffins*R*Us! 😉

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.