Jannekes wereld

Cel – Charles den Tex

31 juli 2016
books on suitcase - het stille meisje Bergman-kronieken - Hjorth Rosenfeldt

In de Spannende (boeken)weken gaf ik je 5 tips over spannende boeken van Nederlandse bodem. Cel van Charles den Tex was daar één van, terwijl die nog altijd op mijn eigen leeslijst prijkte. Tips geven, is mezelf soms ook een zetje geven. Eindelijk gelezen: Cel van Charles den Tex! Wat een pageturner!

Michael Bellicher is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Michael weet niet waarvoor. Alles wat hij zegt lijkt zich tegen hem te keren. Op het politiebureau krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft.

Dit vond ik van Cel

Het duurde een paar hoofdstukken voordat ik in het verhaal kwam, maar toen hield het verhaal me in z’n greep. Een en al spanning! Een intrigerend verhaal over gestolen identiteiten, terreurdreiging en de rol van Second Life, je leven in de virtuele wereld. Er gebeuren allerlei rare dingen die aan het einde op een geniale manier bij elkaar komen.

Ook al is het boek uit 2008, het verhaal is nog steeds actueel door de thema’s over identiteitsdiefstal, de gevaren van internet en terreurdreiging. De naam Michael Bellicher kende ik in eerste instantie vanuit de boekverfilmingen Bellicher en De Macht van meneer Miller. De macht van meneer Miller is het eerste deel van de trilogie met Michael Bellicher in de hoofdrol. Maar ieder deel is ook goed op zichzelf te lezen. Het verhaal wordt verteld door de hoofdpersoon Bellicher. Het verhaal wordt in een gemakkelijke taal verteld. De hoofdstukken worden afgewisseld met fragmenten uit de blog van Michael. Door Cel ben ik nieuwsgierig geworden naar de andere twee delen uit de trilogie en ook naar de film en serie gebaseerd op deze boekenreeks.

Boekinfo

Auteur: Charles den Tex | 1e druk: 2008 | 378 blz. | ISBN 9789044511086

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.