Jannekes wereld

Zo leer je onkruid herkennen!

27 juli 2016
onkruid-op-schep

Is het nu onkruid of niet? Ik stel me die vraag geregeld af als ik in mijn tuin aan het wieden ben. Jij ook? Het meeste herken ik intussen wel. Als ik het niet zeker weet, plant ik het soms uit naar een ander stukje in de tuin om te kijken hoe het zich verder ontwikkelt. 9 van de 10 keer blijkt het dan toch onkruid! onkruid-herkennen

Ons leven als tuinman (of vrouw!) wordt gemakkelijker gemaakt met de gids Onkruiden herkennen. Met als ondertitel ‘determineren van planten vanaf hun vroegste kiemvorm’. Ik las hierover in Roots Magazine die de gids met 3 sterren beoordeelt: goed.

In deze gids is per plant (146 soorten) een foto opgenomen van zijn jeugdstadium. Zo kun je iets makkelijker bepalen of je een wilde plant wilt wieden of niet.  Het is ook een handige veldgids voor beginnende plantenliefhebbers, want bijna alle soorten zijn – zoals het hoort bij onkruid – heel algemeen. Mijn eerste indruk zonder het boek in handen te hebben gehad: een mooie toevoeging voor mijn ‘groene’ boekenplank. Maar dat ga ik eerst zelf determineren!

Onkruiden herkennen – boekinfo

Auteur: Ing. H. Glas | 1e druk: 2016 | 240 blz. | ISBN 9789021561400 | € 19,99 | Kosmos Uitgevers

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.