Jannekes wereld

Montafon moet je beleven!

11 juli 2016
montafon - koe - vorarlberg - oostenrijk

Montafon in Vorarlberg; in de winter een walhalla voor skiërs, langlaufers en snowborders. In de zomer als de sneeuw gesmolten is, nemen de wandelaars het over.

Zeit zum Atmen, is niet voor niets de slogan van Gargellen. Door de ongerepte natuur van Montafon en met zo’n 1000 km bewegwijzerde wandelwegen kun je als hiker je hart ophalen. Montafon is omgeven door drie bergketens. In het noorden de kalkrotsen van Rätikon, in het zuiden de deels vergletsjerde Silvretta. En in het noordoosten het Verwall-gebergte. Of je nu een lichte wandeling wilt maken of je grenzen van verleggen met een uitdagende route: in Montafon kan het allemaal!

Twee weken lang heb ik samen met Bas een fantastische tijd gehad in Montafon. Elke dag was een feestje met prachtige wandeltochten, goed weer, geweldige panoramische uitzichten en culinaire genoegens.

Montafon moet je beleven!

montafon - jannekeswereld - wandelen - zomer


Onderweg in de bergen

Wandelen

Via de bergbanen van o.a. Silvretta-Montafon en Gargellen ben je snel op hoogte. Vandaar uit kies je de route die je graag wilt lopen: licht, middel of zwaar. Het staat allemaal duidelijk aangegeven en alle routes zijn goed gemarkeerd.

Mooie routes zijn:

– Smokkelaarspad in Gargellen; meerdere varianten voor volwassenen en kinderen.
– Naar de top van de Madrissela
– Kreuzjoch en de Seenwanderweg

Bij ieder bergstation kun je altijd een handzame wandelkaart krijgen van het gebied dat je bezoekt, met daarop verschillende wandelroutes. Kies je favoriet en ga wandelen!

 

 

Eten & drinken

Wormser Hütte

Via Hochjochbahn en de stoeltjeslift kom je op de Sennegrat. Vanaf het bergstation is het niet ver wandelen naar de Wormser Hütte, uitgangspunt voor een rondwandeling langs de Hochjoch. Vanaf de hut loopt direct een wandelpad omhoog naar de Kreuzjoch. Het is een klimmetje maar op de top word je rijkelijk beloond.

Wormser Hütte - Hochjoch - Montafon - Vorarlberg

Onderweg naar de Wormser Hütte

Nova Stoba

Een gezellig bergrestaurant nabij het bergstation van de Versettlabahn. Op woensdagen kun je hier terecht voor een bergontbijt met veel regionale specialiteiten. De keuze is reuze. Een hele belevenis en ontzettend lekker, en wij kunnen dat weten! Ook dit restaurant heeft een grote speelplaats voor kinderen en een mooi terras.

Schafberg Hüsli

Direct naast het bergstation van Gargellner Bergbahnen gelegen. Op zaterdag en zondag kun je hier terecht voor een uitgebreid bergontbijt. Op het grote panoramaterras is het heerlijk bijkomen na een flinke hike. Voor de kinderen is er een apart wandel- en belevenispad en een grote speelplaats. De lokale specialiteit Kaasroomsoep met knoflookcroutons is het bestellen waard!

käserahmsuppe mit knoblauchcroutons - schafberg hüsli

Montafoner käserahmsuppe mit knoblauchcroutons

Handige apps

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.