Jannekes wereld

Spannende (boeken) weken

3 juni 2016
de weg naar little dribbling bill bryson boek engeland reisboek

Spannende uurtjes, slapeloze nachten, nagels bijten, verhoogde hartslag, drama, mysterie, pageturners….Het hoort allemaal bij de spannende boekenweken van 3 t/m 19 juni!

Je kent het misschien beter als Juni, Maand van het Spannende boek. Nu zijn het twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur. Als liefhebber van dit genre, verheug ik me daar op. Dit jaar staat in het teken van Bloed in de polder. Een hoofdrol voor de Hollandse thriller. Hoe leuk is dat! Je denkt misschien eerder aan Scandinavische misdaadliteratuur maar de Nederlandse schrijvers kunnen er ook wat van.

Ik geef je 5 tips voor spannende boeken van Nederlandse bodem!

 1. Terug naar de kust – Saskia Noort 
  Een ‘golden oldie’. Met dit boek debuteerde Saskia Noort in 2003 en zette ze daarmee in één keer de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Zenuwslopend spannend en ook heel goed verfilmd. Ook andere thrillers van Noort zijn de moeite waard.
 2. Cel – Charles den Tex
  Een man, die wordt aangehouden voor een dodelijk auto-ongeluk, blijkt niet eens op de plaats delict te zijn geweest….
  Verfilmd als Bellicher en Winnaar Gouden Strop 2008. Cel staat nog altijd op mijn leeslijst. Een goede gelegenheid om in de komende weken dit boek eens er bij te pakken.
 3. Reders & Reders-thrillerreeks – Jan en Sanne Terlouw
  Deze geweldig fijne reeks van Jan en Sanne Terlouw is de moeite waard over het speurdersduo, vader en dochter,  Job en Leonie Reders. Het is wel een pré om de reeks in volgorde van uitgave te lezen. De titel van het eerste deel is De Charmeur. Tot nu toe zijn er 6 boeken verschenen in deze serie.
 4. Cruise – Suzanne Vermeer
  Heleen en Frank zijn vijftien jaar getrouwd en Frank heeft als verrassing een romantische cruise geregeld. De reis is geweldig. Totdat Frank opeens verdwijnt…. Vermeer is het pseudoniem van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om naast zijn eigen boeken, boeken onder pseudoniem uit te brengen. All-inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Bijzonder is dat de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk zijn geworden voor deze ijzersterke vakantiethrillers zoals Bon Bini Beach, Noorderlicht en Winterberg.
 5. Moddergraf – Lupko Ellen
  Extra leuk te lezen vind ik de boeken van Lupko Ellen omdat de verhalen zich afspelen in de stad Groningen en omstreken. In de hoofdrol misdaadjournalist Ludde Menkema. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.