Jannekes wereld

10 beste Europese reisdoelen 2016

31 mei 2016
Texel - reisdoelen - 2016 - Lonely Planet - Bas Meelker copyright

Weet jij al waar je deze zomer naar toe wilt? Zo niet, doe je voordeel met de traditionele Europese hitlijst van de tien beste reisdoelen van deze zomer van Lonely Planet. En je hoeft niet ver want Texel staat dit jaar op nummer 9 in deze lijst!

De internationaal gerenommeerde reisgids prijst het meest westelijke Waddeneiland voor zijn duinen, witte stranden, natuurparken en dennenbossen.

Vorig jaar was ik een aantal keren op Texel. Bas had een opdracht voor een fotoreportage voor het magazine Roots. Dat ik mee was, was ook nog eens functioneel, zoals je op de foto bij dit blog kunt zien!

Terug naar het lijstje. Het vasteland van Griekenland claimt de eerste plaats. Als beste stad verslaat het levendige Deense Aarhus de Italiaanse trekpleister Venetië. Opvallend is de hoge notering van de Oekraïense stad Lvil in de vooral West-Europees georiënteerde rangschikking.

Top 10 beste reisdoelen 2016 in Europa volgens Lonely Planet.
  1. Peleponnesos (Griekenland)
  2. Aarhus (Denemarken)
  3. Venetië (Italië)
  4. Dordogne (Frankrijk)
  5. Lviv (Oekraïne)
  6. Warwickshire (Engeland)
  7. Extramadura (Spanje)
  8. Oostkust Tenerife (Spanje)
  9. Texel (Nederland)
  10. Noordkust Dalmatië (Kroatië)

Bekijk deze lijst nog eens beter op de site van Lonely Planet; bij iedere bestemming staan mooie inspirerende filmpjes. Daarom vind ik dit soort lijstjes altijd een ‘must’. Ideaal voor het opdoen van reisinspiratie, hoewel ik daar eigenlijk nooit om verlegen zit.

Voor deze zomer zijn mijn plannen rond – wandelen in de Oostenrijkse Alpen – maar als er tijd over is….je weet het maar nooit! Een aantal van de genoemde reisdoelen staan op mijn wensenlijst: Venetië, Extramadura en de Peleponnesos. Aarhus is om te onthouden als citytrip of in combinatie met een langer verblijf in Denemarken.

Heerlijk he….om zoveel te wensen te hebben. En mocht ik in mijn leven nooit op een van deze plekken komen, dat is helemaal niet erg!

Mocht je nog meer inspiratie willen voor een volgende reis. Lees dan eens de verschillende reisjournaals op mijn website. Van Marrakech tot Madeira, van Namibië, Wales tot aan Sint-Petersburg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.