Jannekes wereld

De Kleine Plantage

12 mei 2016
de kleine plantage

In april was ik al eens bij De Kleine Plantage, maar nog net iets te vroeg in het seizoen om een nieuwe Agastache ‘Summer glow’ te bemachtigen. Komende zaterdag – 14 mei – ga ik opnieuw mijn geluk beproeven tijdens het Open Pinksterweekend waarin De Kleine Plantage naast de vaste planten het volledige sortiment eenjarige en niet-winterharde planten presenteert.

Over De Kleine Plantage

De Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, éénjarige planten, rozen en clematissen. De mensen hier zijn echte tuinmensen en vanuit hun interesse voor tuinen zijn ze hun kwekerij begonnen. Ze kweken waar ze van houden, en dat is in mijn ogen het beste uitgangspunt!

Bij De Kleine Plantage vinden ze dat planten het goed moeten doen in borders. Je vindt hier stevige vaste planten met vaak duidelijk uitgesproken bladvormen, schaduwplanten zoals rodgersia’s, podophyllums, epimediums, helleborussen, pulmonaria’s, prachtige grassen en planten die ook mooi zijn als ze niet bloeien!

kat van de kleine plantage

De Kleine Plantage kat

Waarom een bezoek aan deze kwekerij de moeite waard is
  • Als eerste vind ik de autorit naar de kwekerij door het mooi Groninger land en de kleine dorpjes al een plezier.
  • Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden. Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen tuin. De planten in de tuin vind je terug op de kwekerij. Alles is gerangschikt op kleur en soort. De clematissen, rozen, grassen hebben hun eigen plek.
  • In de Tuingalerie kun je terecht voor fraaie tuinaccessoires, tuingereedschap, zaden, boeken en plantensteunen.
  • Door het jaar heen organiseert De Kleine Plantage verschillende themaweekenden. Bekijk het jaarprogramma op de website.
  • De Kleine Plantage kat, die je vaak slapend in de buitenkraam bij de Tuingalerie vindt.
Andere kwekerijbezoeken

Vanaf nu wil ik verschillende kwekerijen bezoeken. Om inspiratie op te doen voor het komende tuinjaar, te genieten of (en dat gebeurt 9 van de 10 keer) een leuke aanwinst te scoren. De volgende kwekerij die ik ga bezoeken is die van Brian Kabbes in Suameer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.