Jannekes wereld

Spiritualiteit, zingeving en werk

27 januari 2016
spiritualiteit-meditatie-tafel-balance-balans-evenwicht

De maand van de spiritualiteit is al twee weken oud, maar duurt ook nog twee weken. Alle tijd om een blog hierover te schrijven. Het thema van 2016 is Werk in evenwicht.

Met werk heeft iedereen te maken. Werken voor brood op de plank. Werken voor je zelfontplooiing. Werken om je leven zin te geven.

Werk doet tegenwoordig een steeds groter beroep op de mens; we worden aangemoedigd om het beste uit onszelf te halen en voortdurend bereikbaar te zijn. Een werkdag duurt meestal niet meer van 9 tot 5 maar vloeit over in onze vrije tijd.

Dat biedt kansen en uitdagingen: je eigen grenzen leren stellen en je mogelijkheden verkennen. Waarom doe je wat je doet? Heb je zin in je werk? Met aandacht voor persoonlijk leiderschap en bewust management helpen spiritualiteit en zingeving ons aan zin in werk!

Alsof het zou moet zijn. In de afgelopen tijd heb ik veel geleerd over eigen grenzen leren stellen en nu breekt een periode aan om mogelijkheden te verkennen. Ik ben ervan overtuigd dat spiritualiteit en zingeving een belangrijke sleutel zijn in ons leven.

Boeken over spiritualiteit en werk

In deze maand staan spirituele boeken centraal.  ‘Als jouw leven een cirkel is, waar sta je dan?’ van Inez van Oord is gekozen tot Beste Spirituele Boek 2016. Maar er zijn natuurlijk veel meer inspirerende boeken waarin spiritualiteit gelinkt is aan werk. Bekijk hier eens de inspiratielijst.

Toen ik de lijst bekeek, schoot me een andere titel te binnen: Dromen, durven, doen van Ben Tiggelaar. Wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering? Het boek ligt – ik beken het eerlijk – al heel lang bij mij in de kast. Ooit in begonnen en toen weer aan de kant gelegd. Kennelijk was het mijn moment nog niet om het te lezen. Ik ga eens kijken of dat nu wel het geval is.

Voor meer info ga je naar maandvandespiritualiteit.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.