Jannekes wereld

Tuinvogels tellen

16 januari 2016
https://www.youtube.com/watch?v=lpXs0dqN2ak

Tuinvogels tellen, dat ga ik dit weekend doen! Een half uurtje is genoeg om mee te doen aan de Nationale tuinvogeltelling die ieder jaar in januari wordt gehouden. Het is een leuke bezigheid en het kost maar een half uurtje van mijn tijd. Ik vind het geweldig om vogels in mijn tuin te zien scharrelen. Ik doe er ook wel mijn best voor, om ze in mijn tuin te krijgen. Met lekkere hapjes maar ook door de boom, struiken en bladerhopen in mijn tuin.

Vogels voeren, dat is niet zo moeilijk. Denk je! Maar nu heb ik in het magazine Vogels dichterbij, een uitgave van de Vogelbescherming, leuke tips en wetenswaardigheden gelezen over hoe je tuinvogels naar je tuin kunt trekken. Dat is natuurlijk door te voeren, maar net als de mens, hebben vogels ook hun eigen voorkeur als het gaat om eten én ook waar ze eten. Hangend aan een voederhuisje, op de grond, in de boom…

Ik dacht het allemaal te weten, maar niets is minder waar! Doordat ik nu anders en meer verschillend voer ben gaan neerleggen in mijn tuin, zie ik echt verschil. Daarom ben ik erg benieuwd naar mijn score. Zo zag ik afgelopen maandag voor het eerst staartmezen in mijn tuin! Hoe leuk is dat. Ik hoop dat ik deze grappige vogeltjes ook bij de tuinvogeltelling van dit jaar tegenkom. En het roodborstje en de merel, dat zijn toch wel mijn meest favoriete tuinvogels!

Doe je ook mee?

Wil je meedoen aan de tuinvogeltelling? In het filmpje wordt uitgelegd hoe je moet tellen en waar je je telling kunt doorgeven. Er is ook een handige app; Tuinvogels, te downloaden in de App-store of via Google Play. Naast dat je je tuinvogeltelling kunt doorgeven via internet, kan het ook via deze app.

Update: score tuinvogeltelling 16 januari 2016

  • Huismus: 12
  • Koolmees: 3
  • Merel: 2
  • Roodborst: 1
  • Vink: 2

Een dag later zag ik een winterkoninkje in de tuin; helaas telt deze niet mee.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.