Jannekes wereld

Moddergraf – Lupko Ellen

15 januari 2016
books on suitcase - het stille meisje Bergman-kronieken - Hjorth Rosenfeldt

Moddergraf, een literaire thriller van Groningse bodem!

Een roze lijk duikt op… en het blijkt allerminst een alledaagse dode. Misdaadjournalist Ludde Menkema verdiept zich in de achtergronden van dit bijzondere geval. Zijn interesse neemt nog meer toe als hij doorkrijgt dat de moordenaar wel eens uit zijn eigen omgeving zou kunnen komen.

Een inbraak in het pand waar hij samen met zijn collega Maria Durowski de internetnieuwsdienst Qwashnews runt, zet hem op scherp.

De gebeurtenissen nemen het over. Menkema komt in aanraking met een Poolse huurmoordenaar, een hoer op leeftijd en een scheepsmagnate met geheimen. En dan wacht hem in de modder van de Waddenzee een confrontatie die groter is dan het decor doet vermoeden…

Dit vond ik van Moddergraf

Moddergraf is een literaire thriller die zich afspeelt in de stad Groningen, maar ook in het omringende Groninger land waar plaatsen als Foxhol, Usquert, Noordpolderzijl en Midwolda liggen. Het is eerste van een reeks boeken met misdaadjournalist Ludde Menkema in de hoofdrol.

Voor mij maakt de setting waar het verhaal zich afspeelt, leuk omdat ik in Groningen woon. De straten in de binnenstad die bewandeld worden, de buitenwegen; allemaal zo bekend waardoor het decor echt tot leven komt

Het verhaal vond ik boeiend. De personages van Ludde en Maria zijn nog niet volledig uitgewerkt waardoor je nog in het ongewisse wordt gelaten. Hun verleden steekt zo nu en dan de kop op maar wat zich daarin heeft afgespeeld weet je (nog) niet. De slotconfrontatie midden op het Wad, in de modder, vond ik enigszins onsamenhangend waardoor mijn aandacht wat wegraakte. Ondanks dat heeft de thriller me weten te boeien. Andere boeken met Ludde Menkema zijn Wraaktocht, dat volgt op Moddergraf maar geen vervolg is, Herenboer en Nachtengel.

Boekinfo

Auteur: Lupko Ellen | 1e druk: 2012 | 266 blz | ISBN 9789054521624

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.