Jannekes wereld

Viscurry: simpel en snel

4 december 2015
Blank blackboard - quinoapap - recept

Curry maken is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld. Dit verrukkelijke recept komt uit Het grote zónder pakjes&zakjes kookboek.  In 25 minuten staat het op tafel, en het is een curry om van te smullen. Lekker met witte rijst!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 500 gram zeewolf- of kabeljauwfilet of een andere witvis
  • 200 gram oesterzwammen
  • 2 uien
  • scheutje plantaardige olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 groene pepers (voor extra pittig gebruik je rode pepers!)
  • 4 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
Zo maak je het:
  1. Snij de vis in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper
  2. Marinade: hak de groene pepers fijn, met zaadjes en al.
  3. Rasp de gember en haal de knoflook door de pers.
  4. Meng dit in een kom door elkaar, samen met de kokosmelk, kurkuma, paprikapoeder, kerrie en vissaus.
  5. Schep de vis erdoor en laat een kwartiertje marineren.
  6. Snij intussen de ui in dunne ringen en de oesterzwammen in reepjes.
  7. Verwarm olie in een wok en fruit de ui al omscheppend op vrij laag vuur tot hij zacht en doorschijnend is. Voeg de oesterzwammen en de vis met marinade toe.
  8. Bak al omscheppend op hoog vuur in ongeveer 3 minuten tot de vis gaar is.
  9. Serveer de viscurry met witte rijst. Tip: begin met rijst koken en laten nagaren; dat duurt langer dan het maken van deze viscurry.

Bereiden: 10 minuten, marineren: 15 minuten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.