Jannekes wereld

Geuren van december

3 december 2015
december_quote

Alles heeft geur. Huizen, mensen, dieren, bloemen, wc’s, restaurants, winkels, gymlokalen…. Wist je dat geuren ontzettend veel associaties en daarmee gevoelens oproepen?  Een geur kan positieve gevoelens geven, omdat de geuren herinneren aan prettige gebeurtenissen maar ze kunnen ook nare gevoelens oproepen. Luchtjes schudden je wakker en je kunt er mee spelen, ook als het gaat om geluk. In dit leuke artikel van Jelle Hermus van SoChicken lees je er alles over.

December heeft voor mij ook veel geuren. Als ik mijn ogen sluit en denk aan december, dan ruik ik onder andere vers dennengroen, eucalyptus, vuur, brandende kaarsen, jutezakken van Sinterklaas, kaneel, chocolademelk, sinaasappel met kruidnagel, warme banketstaaf, speculaas, koude (vries)lucht en de geur van de oliebollenkraam. Dit zijn geuren die bij mij een geluksgevoel bij me oproepen en me herinneren aan die gezellige decembermaand.

Een paar dagen terug liep ik in het tuincentrum. Bij binnenkomst rook ik de geur van dennengroen en ik kreeg gelijk een blij gevoel aan de gedachten dat er straks een kerstboom vol mooie ballen en fonkelende lichtjes onze woonkamer zal opsieren.

Kerstgeur in je huis

Hier zijn twee manieren om je huis een heerlijke kerstgeur te geven.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.