Jannekes wereld

Het verkeerde meisje – David Hewson

15 november 2015
het verkeerde meisje - david hewson

In het verkeerde meisje moeten rechercheur Pieter Vos en zijn jonge assistent Laura Bakker tot het uiterste gaan om de zaak van een ontvoerd meisje op te lossen.

Amsterdam barst uit zijn voegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Pieter Vos heeft samen met Laura Bakker dienst als er op het Leidseplein een granaat ontploft. In de chaos die volgt, wordt een meisje in een roze jas ontvoerd. Alleen hebben de ontvoerders niet de dochter van een rijk Amsterdams echtpaar, maar die van een prostituee uit Georgië te pakken.

Vos en Bakker stuiten op een samenzwering die van de Wallen tot de top van de veiligheidsdienst reikt. En ondertussen is er nog die ontvoering van dat achtjarige meisje, weggerukt van haar wanhopige moeder. Wat is het leven van dit meisje waard in een steeds groter wordend politiek steekspel?

Dit vond ik ervan

Het was januari van dit jaar dat ik Poppenhuis las. De eerste thriller van David Hewson dat zich afspeelt in Amsterdam. Ik schreef toen hoe knap ik het vind dat David Hewson in staat is een zo’n Nederlandse sfeer te etaleren in zijn boeken. Dat geldt ook voor Het verkeerde meisje. Ik was verrast toen ik in de boekhandel het nieuwste deel rondom Pieter Vos en Laura Bakker zag liggen. Ook dit boek ademt een en al Nederland uit met dit keer de intocht van Sinterklaas als setting waarin een misdrijf plaatsvindt. Het verhaal is mooi opgebouwd maar ik vond het ook enigszins ingewikkeld als het gaat om een aantal karakters. Er zit ook een draai in het (com)plot. Die is zo in elkaar gezet dat jij zelf niet in de hoek denkt of moeilijk een link kunt leggen waardoor de climax er ineens is. Lastige puzzelstukjes.

Boekinfo

Auteur: David Hewson | Originele titel: The Wrong Girl (2014) | 368 blz. | ISBN 978902256911

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.