Jannekes wereld

Toerist én local in een albergo diffuso

7 oktober 2015

Het is mijn droom om ergens nog eens een huisje in het buitenland te hebben of om gewoon eens een of een paar maanden deel uit te maken van een kleine gemeenschap. Even helemaal niets hoeven, gewoon zijn. In een mooi klein huisje wonen en lekker opgaan in het lokale leven. Ik zie het helemaal voor me, nu alleen nog de uitvoering…

De laatste weken mijmer ik wat over volgende vakantiebestemmingen. Toeval of niet (ik geloof niet in toeval) kom ik vandaag via de nieuwsbrief van Ciao Tutti, een ontdekkingsblog door Italië, opeens verzeild op een website over Albergo diffuso en op de website van de Assciazione Nazionale Alberhi diffusi Italia.

Un pó casa e un pó albergo

Een beetje thuis en een beetje hotel. Een beetje toerist, een beetje local.

Een albergo diffuso is letterlijk een ‘verspreid hotel’: een accommodatie die verdeeld over verschillende woningen, appartementen en kamers in een en hetzelfde dorpje wordt aangeboden. Dit betekent dus dat je tussen de lokale bevolking verblijft en zo een ontzettend authentieke ervaring op de koop toe krijgt.  Authenticiteit en comfort: een perfecte combinatie en het proberen waard. Maar toch houd ik het liefst vast aan mijn eigen droom!

Vind hier jouw albergo diffuso?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.