Jannekes wereld

Lichter leven, lightstyle inspiratieboek

17 augustus 2015
hugo borst ma boeken jannekeswereld

We zijn allemaal mensen, met ieder zijn eigenaardigheden en onvolkomenheden. We kunnen zelfs de ‘perfecte’ glimlach op ons gezicht toveren, zonder daarvoor per se gelukkig te hoeven zijn. We voelen ons er vanzelf beter door! Dit is de ervaring van vriendinnen Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen.

Aan Lichter leven ging tien jaar navelstaarderij, het verslinden van een bibliotheek aan zelfhulpboeken en het volgen van uiteenlopende therapievormen vooraf. Ook volgende zij nog opleidingen en cursussen op het gebied van NLP, healing, reiki en yoga. En toen waren ze dus verlicht. Alhoewel?

Het leven blijft vol met uitdagingen en de bijbehorende emoties. Toch gaat lichter leven Fidessa en Kirstin tegenwoordig makkelijker af. Door bewust te kiezen voor opbouwende gedachten en door het nemen van positieve beslissingen. Dat lukt met name wanneer hun gevoel en lichaam in balans zijn. In Lichter leven delen Fidessa en Kirstin in zeven hoofdstukken hun visie op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied aan de hand van persoonlijke ervaringen en alledaagse voorbeelden.

Dit vond ik ervan

Op zoek naar handvaten om simpeler te leven, las ik lichter leven, want oh boy wat had alles vat op mij gekregen en werd de druk groot. Dit boekje leest luchtig maar zet je wel aan tot nadenken. Onderwerpen als liefde, vriendschap, persoonlijke groei, stress en verlies komen uitgebreid aan bod. Omdat de schrijfsters uit eigen ervaring putten, is het zo herkenbaar. Down-to-earth en met humor is geschreven, is het echt lightstyle inspiratieboek geworden. Ik vond het behulpzaam.lichter leven lightstyle inspiratieboek

Leuk vond ik de tips, krachtspreuken, twintig-seconden-meditaties, voedingsadvies en yoga- en ontspanningsoefeningen. Ik heb behoorlijk wat tips, passages en adviezen overgeschreven om nog eens terug te kunnen lezen. Van “wees je eigen super(wo)man”, het poetsen van je hart, over communiceren gesproken, Truus excuus en de tijdloze tips. Vooral deze tip vind ik een hele mooie (nog wel door mij zelf uit te voeren!)

Houd je van lijstjes? Schrijf dan eens alles op wat je nog met doen. Vandaag, deze week of in je leven. Maak er als je uitgeschreven bent, een grote prop van en gooi de lijst weg. Door dit te doen bevrijd je jezelf van alle verplichtingen.

Boekinfo

Auteurs: Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen | 1e druk: 2013 | 160 blz | ISBN 9789045314389

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.