Jannekes wereld

Insight timer

17 juni 2015

Als ik mediteer, maak ik altijd gebruik van de insight timer app.  Het gebruik van mijn wekker op de iPhone is hiermee verleden tijd. Met de insight timer stel ik gemakkelijk het aantal minuten in dat ik wil mediteren. Er klinkt een bel (klankschaal) bij begin en eind van je meditatieperiode. Wat ook handig is, is dat je kunt aangeven wanneer je wilt dat de bel start. Zo heb je de tijd om goed op je meditatiekussen of krukje te gaan zitten voordat de echte meditatiesessie begint.

 

insighttimer

Daarnaast heeft de insight timer app nog een aantal andere leuke features:

  1. Statistieken: de app houdt bij hoe lang je mediteert in dagelijkse en wekelijkse minuten, de aantal keren dat je gemediteerd hebt, je totale en gemiddelde meditatietijd, en de duur van je langste sessie.
  2. Wat ik heel leuk vind aan de app is dat je kennismaakt met en onderdeel wordt van een meditatiecommunity wereldwijd! De app houdt bij met hoeveel mensen je tegelijkertijd hebt gemediteerd. En na je meditatie kun je hen bedanken voor het mee-mediteren of een ander bericht te sturen.
  3. Je kunt vrienden met elkaar worden of word lid van een van de vele groepen die er zijn. Ik ben o.a. lid van de groepen Thich Nhat Hanh, Nederland mediteert, Be here now.
  4. Je vindt er veel uiteenlopende geleide meditaties (guided meditations). 
  5. Milestones: voor iedere keer dat je mediteert bouw je milestones op. Zie het als een beloning van het aantal keren dat je mediteert (maar laat je er niet gek door maken!).

De insight timer app is beschikbaar in een gratis en een betaalde versie (de demo laat je de betaal app zien). De gratis versie vind ik erg goed werken. Je vindt er geen reclame, het is dat een aantal features niet beschikbaar is, zoals het instellen van interval belletjes bij een meditatiesessie.

Je download jouw insight timer, zowel voor Android als iPhone!
Of bezoek eerst de Insight timer community op Facebook.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.