Jannekes wereld

Vivino wijnapp

1 juni 2015

Ik heb me de laatste tijd wat meer verdiept in de wereld van wijn met een online wijncursus. En door er over te lezen, praten en het belangrijkste: proeven! Sinds kort gebruik ik de wijn app Vivino. Een leuke en handige app die je meer informatie geeft over de wijn die je drinkt (of wilt gaan drinken).  De Wijnbloggers  zijn er ook erg enthousiast over.

Wat kun je met de wijn app Vivino?
Wijn app Vivino is beschikbaar in het Engels. De app is geschikt voor zowel Apple als Android. Download de app via iTunes (zoek op Vivino Wijn Scanner en Vivino Wine Scanner Pro) of Google Play (zoek op Vivino Wijn Scanner). De app is in het Engels.

In het kort kun je met deze wijn app een foto van het etiket van de fles maken en krijg je vervolgens allerlei informatie over de wijn die je op de foto hebt gezet. Je krijgt informatie over  de herkomst van de wijn, hoe deze wijn in verschillende categorieën gerankt is (rank in Italy, rank within wine region, rank within winery, global rank), maar ook van welke druif de wijn is gemaakt, uit welke regio de wijn vandaan komt én bij welke gerechten de wijn goed past. Ook krijg je de winkelprijs te zien en wat andere mensen van deze wijn vinden.

Laatst openden we een fles Paso Malbec-Merlot van Bodegas Salentijn uit 2013. Via Vivino ontdekten we dat deze wijn erg goed gerankt is. Ook lazen we in de vergelijking van de jaargangen dat 2013 een goed jaar was, 2012 nog beter en dat 2014 een minder goed jaar was.

Je kunt natuurlijk ook je eigen bevindingen over een wijn hierop posten! Door de link met Facebook kun je zien welke wijnen de favoriet zijn van je vrienden.

In de Pro-app kun je proefnotities toevoegen en bestaande notities bewerken. Handig! Zo kun je je eigen collectie goed bijhouden.

 

infographic_vivino

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.