Jannekes wereld

Piperade (2)

16 mei 2015
Blank blackboard - quinoapap - recept

Piperade met kabeljauw is een smakelijke variant op de traditionele piperade. Deze variant valt bij mij thuis altijd in goede aarde. Voor twee personen heb je nodig:

  • 4 el olijfolie
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 
1 tomaat (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in stukken)
  • 250 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 1/2 envelopje saffraandraadjes
  • 125 g risottorijst (pak 500 g)
  • 
250 g kabeljauwfilet (in 2 stukken)
  • 2 plakken serranoham
  • 1/4 tl chilipoeder

 

piperade2

Verhit twee eetlepels olie en bak driekwart van de ui met de knoflook op laag vuur goudgeel. Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe. Smoor de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg peper en zout toe. Breng intussen de bouillon met de saffraan aan de kook.

Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de rest van de ui goudgeel. Bak de risottorijst al roerend 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt op laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wikkel om elk stuk vis een plak ham. Leg de stukken vis tussen de groenten en smoor ze in 8 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met chilipoeder en serveer met de gele rijst.

Maak het gerecht af met fijngehakte platte peterselie

bron: Allerhande magazine 2009 nr. 09 – Eindeloze zomer

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.