Jannekes wereld

Dit kan niet waar zijn – Joris Luyendijk

15 mei 2015

Twee jaar lang heeft Joris Luyendijk zich ondergedompeld in het hart van de financiële wereld. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was Luyendijk de ideale auteur om te onderzoeken wat er gebeurd is: hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilde met hem praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant.
En hoe gevaarlijk.

Want de conclusie is even stevig als pijnlijk: de instellingen die ervoor moeten zorgen dat de economie functioneert, kunnen de wereld in de afgrond storten. En dat gebeurt allemaal met de beste bedoelingen door mensen die precies dezelfde zorgen hebben zoals jij en ik, door mensen die de hypotheek moeten betalen en de kinderen op een goeie school wilden hebben.
De scherpe blik en de onbevangen manier van vragenstellen zorgt ervoor dat Luyendijk als geen ander inzichtelijk maakt hoe we ervoor staan. And it is not pretty.

Dit vond ik ervan

Ik had Bas dit boek cadeau gegeven maar vond het zelf ook wel interessant om eens over dit onderwerp te lezen. Met verbazing en met verontrusting heb ik gelezen over hoe het er in de City aan toe gaat. Als je denkt dat de grote problemen zijn opgelost, dan heb je het helemaal mis. Ontdek het zelf!

Boekinfo

1e druk: 2015 | 208 blz | ISBN 9789045028163

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.