Jannekes wereld

Folkingestraat, de leukste winkelstraat

28 februari 2015
folkingestraat, groningen

De vlag ging gisteren uit in de Folkingestraat. Ik vind het al tijden de leukste winkelstraat in hartje Groningen. En sinds afgelopen donderdag vindt heel Nederland dat ook. Deze mooie winkelstraat is afgelopen donderdag door NLStreets verkozen tot de verrassendste (of leukste, hoe je het maar wilt noemen) winkelstraat van Nederland 2014! De

Na een nek-aan-nek-race met de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden mag de Folkingestraat zich nu een jaar lang officieel de leukste winkelstraat van Nederland noemen. Daar gingen gisteren de vlaggen voor uit en de glimlach van iedere winkelier kon niet groter!
Een terechte overwinning. Wat heeft deze straat in de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan.

De Folkingestraat staat al bekend om de leukste winkel van 2010: Ariola, waar mama Ariola in de keuken staat en de lekkerste Italiaanse delicatessen maakt.

In deze verrassendste winkelstraat vind je leuke modeboetieks, antiquairs, sieraden en heerlijke horeca. Mijn favoriete adressen in de Folkinge zijn:

  • Ascoli, op no. 5
  • Lily & Rose, op no. 7
  • Cook and Co, op no. 15
  • Le Souk, op no. 21
  • HET BINNENSTE BUITEN, op no. 22
  • Beans and grapes, op no. 37
  • Het lekkerste ijsje haal IJssalon Toscana op no. 47
  • Ariola, op no. 54

Wandel je vanaf het Zuiderdiep de Folkingestraat in, dan vind je gelijk rechts op no. 60 de mooie synagoge van Groningen. Dit jaar wil ik echt eens de synagoge van binnen bewonderen. De synagoge is elke woensdag en zondag geopend van 13:00u – 17:00u. In juni, juli en augustus is de synagoge ook geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00u – 17:00u. Er vinden dan elk uur instaprondleidingen plaats. Dit filmpje geeft je alvast een mooie impressie:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.