Jannekes wereld

Het Rosie Effect – Graeme Simsion

7 februari 2015
boeken_rosie effect

Don Tillman en Rosie Jarman zijn terug.  Als je, net als ik genoten hebt van de bestseller Het Rosie Project, dan mag je Het Rosie Effect natuurlijk niet missen!

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

Op zijn geheel eigen wijze verwerft de hoogbegaafde autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Dit vond ik ervan

Net als in Het Rosie Project belandt Don van de regen in de drup door zijn onaangepaste en sociaal onbeholpen gedrag. Met de hulp van zijn vrienden moet hij dan weer hopen dat alles op zijn pootjes terechtkomt. Halverwege Het Rosie Effect begon het verhaal me wat te vervelen en werd het een beetje eentonig. Gelukkig kwam er een keerpunt in het boek waardoor de vaart weer in het verhaal kwam. Gelukkig maar want ik was toch benieuwd hoe het met Don en Rosie zou aflopen. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen.

Ik las dat Het Rosie Project verfilmd is of wordt, daar ben ik dan wel weer benieuwd naar!

Boekinfo

Auteur: Graeme Simsion | Originele titel: The Rosie Effect (2014) | 336 blz | ISBN 9789021015729

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.