Jannekes wereld

Poppenhuis – David Hewson

19 januari 2015
de zeven geheimen van de schildpad schweppe long

Na Rome en Nic Costa kiest de Britse misdaadschrijver David Hewson nu Pieter Vos en Amsterdam als hoofdpersoon en decor voor zijn nieuwe vierdelige thrillerserie. Poppenhuis is het eerste deel.

Sinds zijn tienerdochter Anneliese spoorloos verdween, is Pieter Vos een gebroken man. Daarvoor maakte hij naam bij de Amsterdamse politie, nu leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter. Het slachtoffer is Katja Prins, de dochter van een politicus met een eigen agenda. Met de provinciale maar intrigerende Laura stort Vos zich op de zaak. Ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen. Vos houdt echter obsessief vol, in de hoop op een aanwijzing naar het lot van zijn dochter.

Dit vond ik ervan

In de periode 2003-2013 schreef Hewson meer dan 10 thrillers met de Romeinse agent Nic Costa in de hoofdrol. Heerlijke thrillers en zo Italiaans. Nu is Amsterdam het decor. Ik vind het razendknap hoe David Hewson het lukt om als buitenlander een geloofwaardig boek te schrijven met oer-Nederlandse personages en een typisch Nederlandse sfeer. Tijdens het lezen was ik iedere keer in de veronderstelling dat het door een Nederlander was geschreven. Op zijn website schrijft David Hewson over zijn langdurige verblijf en research in Amsterdam. Wat mij betreft is Hewson hier goed in geslaagd.

Met Pieter Vos en Laura Bakker heeft David Hewson een illuster en mooi duo gecreëerd. Ik denk dat we nog veel van hen kunnen verwachten.

Boekinfo

Auteur: David Hewson | Originele titel: The House of Dolls (2014)| 384 blz | ISBN 9789022568002

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.