Jannekes wereld

Zijderups – Robert Galbraith

30 december 2014
zijderups The silkworm Galbraith

Een Cormoran Strike-mysterie

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript Bombyx Mori. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd.

Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben.

Mijn indruk van Zijderups

In oktober 2014 verscheen Zijderups, het tweede boek van Robert Galbraith met Cormoran Strike in de hoofdrol. Een perfect boek om te vragen voor Sinterklaas en zo belandde het boek op mijn verlanglijstje. En die goede Sint nam het boek ook nog mee! Heerlijk leesvoer tijdens de kerstvakantie.

Robert Galbraith is een echte verteller. Onderhoudend, spannend en amusant. Zijderups is goed voor 541 bladzijden leesgenot. Jammer dat het boek al weer uit is. Hopelijk ligt er in het najaar 2015 een nieuw deel op ons te wachten. Net als Zijderups las ik het eerste deel Koekoeksjong ook in de decembermaand. Wat mij betreft mag dat een traditie worden en hoop ik dat Robert Galbraith nog heel lang doorschrijft.

Evenals bij Koekoeksjong zijn de reacties op Zijderups zeer goed. Een greep van de achterflap:

  • “Zijderups is een heel geslaagde puzzel die je als lezer vrij wanhopig doet piekeren over wie wat heeft gedaan en daarmee als thriller volledig slaagt” – NRC Handelsblad
  • “Cormoran Strike en zijn vindingrijke assistente Robin Ellacot zijn terug. En ze zijn hard op weg net zulke geliefde karakters te worden als Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander.” – New York Times
  • “De laatste regel van Zijderups…zal de haten veroveren van de lezers die van de personages zijn gaan houden.” – USA Today
Boekeninfo

Auteur: Robert Galbraith | originele titel: The Silkworm (2014) | 541 blz | ISBN 9789022574935

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.