Jannekes wereld

Worstbroodjes

19 december 2014

Ben je nog op zoek naar een lekker en simpel hapje te maken voor bij de kerstborrel of oudejaarsavond. Ik heb de tip voor jou! Maak deze worstbroodjes. De voorbereiding stelt niks voor en je oven doet de rest van het werk.

Voor 15 hapjes haal je het volgende in huis:

  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 1 schaal runderchipolataworstjes (5 stuks, biologisch)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 losgeklopt ei
  • bakpapier

En zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 °C. Leg op elk plakje bladerdeeg 1 worstje, bestrooi met de oregano en rol op. Snijd in drieën. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het ei en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Koud zijn de worstbroodjes ook lekker. En helemaal handig: je kunt het gerecht ongeveer 3 uur van tevoren bereiden.

Ik kan me voorstellen dat je dit niet weten in deze tijd van het jaar, maar toch…een worstbroodje bevat 95 kcal, 4 gram eiwit, 6 gram koolhydraten en 6 gram vet.

Ik vond het recept voor de worstbroodjes op ah.nl en heb er al mee gescoord op een verjaardagsfeestje en vriendenborrel!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.