Jannekes wereld

Ik ben pelgrim – Terry Hayes

16 november 2014
ik ben pelgrim terry hayes

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat.
De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkt jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Dit vond ik ervan

Ik ben Pelgrim is door AWBRUNA aangekondigd als de thriller van 2014. Als je in 2014 maar 1 thriller zou lezen, moest het deze zijn. Tja, dan is een keuze gemakkelijke gemaakt.  Ik ben Pelgrim is van Terry Hayes is een dikke pil van iets meer dan 700 bladzijden. Eenmaal begonnen wist ik niet meer van ophouden en vlogen de bladzijden aan me voorbij. Ingenieus opgebouwd plot en mooie vertelwijze, spannend en zeer onderhoudend. Een droomdebuut van Hayes!

De thriller bestaat uit vier delen. In deel 1  leer je Pelgrim kennen wanneer hij aanwezig is op de crime scene in het hotel in Manhattan. Pelgrim kijkt zwijgend toe. Hij was ooit een topspion. Hij is nu in ruste en bestaat officieel niet. Hij schreef een boek over forensisch onderzoek onder een schuilnaam. De moord in de hotelkamer is precies zo uitgevoerd, zoals hij in zijn boek beschreef hoe een perfecte moord moet.

In deel 2 vertelt Pelgrim je over de persoon naar wie hij op zoek is: de Saraceen. Een man die keiharde keuzes maakt en door die keuzes gevormd is. Hij ontwikkelt een plan dat alle andere aanslagen laat verbleken.

In deel 3 komt Pelgrim erg close bij de identiteit van de Saraceen. De moord in het New York uit het begin van het boek komt in dit deel weer naar voren.  In deel 4 gebeurt dan datgene waar je bang voor was….

 

Boekinfo

Auteur: Terry Hayes | Originele titel: I am Pelgrim (2012) | 704 blz | ISBN 9789022997130

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.