Jannekes wereld

Quinoasalade met tonijn en venkel

29 september 2014

Kalmpjes aan, dat lijkt me een goed begin van de week. Vandaag geen kantoortijden om me aan te houden en dan wil ik zeker ook geen gedoe in de keuken. Tijd voor Easy van Bill Granger. Over deze quinoasalade met tonijn en venkel zegt hij:

Hier is hij: onze boetedoening van de week. De salade zit barstensvol groenten en eiwitten, wist alle sporen uit van bier en pizza die we de laatste dagen hebben genuttigd uit en maakt een tempel van ons lichaam.

Je hebt nodig:

  • 150 gram quinoa
  • 150 gram sperziebonen, afgehaald en in stukjes van 3 cm gesneden
  • zout
  • 1 venkelknol in dunne plakken
  • 1 blik van 425 gram tonijn, uitgelekt en in stukjes verdeeld
  • 100 gram ontpitte groene olijven in dunne plakjes
  • 4 bosuien in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • een handvol dragon en/of kervelblad, grofgehakt.

Aan de slag!

Was de quinoa goed en doe hem in een grote pan met een halve liter water. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het graan in de gesloten pan 12-15 minuten koken tot al het water is opgenomen. Laat het afkoelen. Blancheer de sperziebonen 2 minuten in kokend water met zout en dompel ze direct in ijskoud water. Doe de bonen in een grote schaal met de plakken venkel, tonijn en olijven en schep alles door elkaar.

Doe de quinoa in een andere schaal en roer er bosui, citroensap en olijfolie door. Zet de quinoa als een berg op een grote schaal en verdeel het groentemengsel met de tonijn erop. Sprenkel er nog wat olijfolie over en bestrooi met de kruiden.

Resultaat: een goed gevulde salade voor vier personen vol heerlijke smaken zonder al te veel gedoe én super gezond! Kortom een goed en gezond begin van de week!

granger-quinoasalade2

Dat is precies wat we willen! Wij moeten boeten voor de porties Vlaamse frieten met en zonder stoofvlees, pizza, de hoeveelheid taartjes, croissants, likeuren, cava, biertjes en champagne die wij afgelopen weekend hebben gehad bij onze vrienden in België waarvan we met recht kunnen zeggen dat we van het goede leven hebben genoten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.