Jannekes wereld

Siropen van Maison Guiot

15 september 2014

Sinds deze zomer zijn wij een beetje verslaafd aan de siropen van Maison Guiot. Dit zijn niet zomaar limonade siropen! De siropen van Guiot zijn erg geconcentreerd dat je er zo’n 10 liter limonade van kunt maken. Maar ook in pure vorm is de siroop te gebruiken. Afhankelijk van je keuze kun je de siroop gebruiken in cocktails, wijn, koffie, of over ijs en fruit.  Doordat de siropen zo geconcentreerd zijn, is de kwaliteit ook heel hoog en dat proef je ook echt. Perzik is echt perzik, appel is echt appel!

Maison Guiot is opgericht in 1871 in Fresnes sur Escaut, dichtbij de oude handelsstad Lille. De geschreven bronnen van de Hanze doen verslag van deze Franse koopwaar sedert de 13de eeuw.  Ongetwijfeld zullen er andere verkoopadressen zijn maar dit Hanze product is te verkrijgen in Het Hanze Huis in Amsterdam of Zwolle. Online bestellen kan natuurlijk ook. Alle waar is naar zijn geld en dat geldt ook voor de siropen van Guiot. Voor een fles betaal je € 8.95 maar een keer geproefd, dan weet je genoeg!

Onze favoriet is de Mojito Mint. Echt super lekker en je kunt zoveel mojito drinken als je wilt zonder een delirium.  Wij mixen deze siroop met Spa Rood en drinken hem ijskoud met extra ijsblokjes maar de siroop is ook goed te mixen met wodka of rum. Een andere favoriet is Sirop de Pêche. Bij een fles siroop krijg je ook een kaart met uitleg over hoe te mixen en dat maakt de aankoop extra leuk. De viooltjessiroop doet het bijvoorbeeld goed met witte wijn of prosecco. De keuze in siropen is zo groot dat het een feestje is te kiezen en te proeven. En de flessen zijn ook nog eens een lust voor het oog!

viooltjesmix-600x208

mojitomix-600x204

Het Hanze Huis – en de siropen van Guiot – vind je op de volgende locaties (en helaas niet meer in Groningen):

 • Sassenstraat  74-76 in Zwolle
 • Staalstraat 20 in Amsterdam

hethanzehuis.nl
hethanzehuis-webstore.nl

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hester 15 augustus 2018 at 10:30

  Hoi Janneke, kan ik langs een van de winkels om een paar flessen siroop de mirabelle te kopen?

  • Reply Janneke van der Meer 20 augustus 2018 at 11:17

   Hallo Hester, ongetwijfeld kun je dit doen. Maar ik moet je er wel bij vertellen dat de Hanze Huis aan het A-Kerkhof 2 in Groningen enige tijd terug is gesloten. Ik zou je aanbevelen naar een van de andere adressen te gaan of online te bestellen. Gr. Janneke

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.