Jannekes wereld

Dossier 64 – Jussi Adler-Olsen

9 september 2014
dossier 64 adler olsen

‘Serie Q’

Terwijl Carl Mørck persoonlijke problemen ervaart met betrekking tot een moordzaak, zorgt een geweldpleging in Kopenhagen ervoor dat zijn koppige assistente Rose gaat graven in de dossiers van de prostituee Rita Nielsen, een map uit een stapel van in de ijskast gezette zaken in de kelder van het hoofdbureau van de politie.

Wanneer Carl en Assad worden gedwongen de zaak op zich te nemen, komen verdachte aanwijzingen boven water die leiden naar een geïsoleerd eiland waarnaartoe de regering vroeger vrouwen van lichte zeden deporteerde en aan hun lot overliet. Voor sommigen betekende dit eindeloos machtsmisbruik, voor anderen was het de hel op aarde. Al snel zijn Carl en zijn collega’s weer betrokken in een actievol drama.

Dit vond ik ervan

Met Dossier 64 las ik alweer het vierde deel uit de serie rondom afdeling Q, onopgeloste zaken. Net als de voorgaande delen was deze ook weer spannend tot aan de laatste punt. In de serie Q heb ik een goede opvolger gevonden voor Henning Mankells Kurt Wallander-reeks. Ik hoop dat Jussi Adler-Olsen in de toekomst dan ook nog een paar delen aan de serie gaat toevoegen.

Verschenen titels in de Serie Q zijn:

  1. De vrouw in de kooi
  2. De fazantenmoordenaars
  3. De noodkreet in de fles
  4. Dossier 64
  5. Het Marco Effect
  6. De grenzeloze
Boekinfo

Auteur: Jussie Adler-Olsen | Originele titel: Journal 64 (2010) | 469 blz | ISBN 9789044622706

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.