Jannekes wereld

Grieks gebakken aardappeltjes

7 augustus 2014

Dacht ik vorig jaar een heerlijk recept voor Griekse gebakken aardappeltjes te hebben gevonden, nu vond ik afgelopen maand een receptie van Jamie Oliver voor hetzelfde gerecht. Overbodig te zeggen dat dit het proberen waard was. Heerlijk en ook nog eens goedgekeurd door tafelgast Iris.

Voor dit bijgerecht | lunchgerecht voor 2-4 personen heb je nodig:

  • 6 theelepels olijfolie (je leest het goed: theelepels!)
  • 450 g krieltjes, gekookt en gehalveerd
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 380 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 120 gram feta, verkruimeld

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gekookte krieltjes toe. Strooi de oregano over de krieltjes en voeg zout en peper naar smaak toe. Bak de krieltjes 5 minuten of tot ze beginnen te bruinen.

Doe de tomaten erbij en bak ze, al roerend, 5 minuten mee, of tot ze zwart beginnen te worden. Strooi er de feta overheen en serveer deze aardappeltjes met gegrild vlees of als een vegetarisch hoofdgerecht met salade.

Ik serveerde de Griekse aardappeltjes als vegetarisch hoofdgerecht met tuinsalade à la Jamie. Deze tuinsalade maak je in een handomdraai met een zakje rucola, 1 geraspte winterpeen, 3 tomaten, 1 avocado met een dressing van twee eetlepels goede balsamico-azijn en twee eetlepels olijfolie extra vierge.

foto: jamiemagazine.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.