Jannekes wereld

Ki – Hans Peter Roel

21 juli 2014

‘Ki, kracht van binnenuit’ is een boek van Hans Peter Roel met sterk autobiografische elementen.

In Ki maken we kennis met een gestresste zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen vastloopt.  Een weekje vakantie met zijn vrouw naar Nepal is aanstaande. Hij staat op het punt om voor de tweede keer overspannen te raken en ziet eigenlijk de vakantie niet zitten. De reis gaat toch door. Om een burn-out te voorkomen is een drastische omslag noodzakelijk. Hij hoopt dat hij tijdens de vakantie daar iets aan kan doen. In Nepal wordt hij door een onbekende Nepalees opgepikt en rondgeleid. Er ontstaat de wens bij Peter om in het klooster waarover de gids vertelt in retraite te gaan.

In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Ki is een eeuwenoud geheim dat altijd binnen de kloostermuren is gebleven. Pas nadat Peter een beproeving heeft doorstaan, leert hij Ki kennen.

Ki is de natuurlijke kracht die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Ki is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om in je kracht te komen. Ontdek de vier Ki-principes, die werkzaam, voelbaar en overtuigend zijn. Je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist.

Begin dit jaar heb ik een mindfulnesscursus gevolgd. Hierover raakte ik in gesprek met vriendin/oud-collega Sabiene, het is een onderwerp dat haar ook interesseert. Toen we met elkaar hierover in gesprek waren, attendeerde ze me op het boek van Hans Peter Roel waar zij door geraakt was. Tijdens mijn mindfulnesscursus heb ik tal van andere boeken gelezen. Ki stond nog steeds op de leeslijst en vond ik het een goed idee om een boek als Ki mee te nemen op vakantie. Ki is heel erg gerelateerd aan mindful zijn en Vipassana (inzichtmeditatie). Het verhaal las als een trein en zorgde het voor genoeg momenten om weer te zijn. Als je geïnteresseerd bent in mindfulness dan is dit boek een aanrader.

Over Hans Peter Roel
Hans Peter Roel (Soest, 1964) is een creatieve denker. Hij inspireert, heeft het talent om mensen in beweging te krijgen en weet spiritualiteit op een praktische en begrijpelijke manier neer te zetten. Hans Peter heeft de missie om mensen te inspireren om hun volle vermogen te gebruiken: “Door je innerlijke Ki-kracht creëer je een krachtig en energiek leven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.