Jannekes wereld

Warme zomerdagen: gazpacho

19 juli 2014
hollandse erwtensoep

Wat een heerlijk warme zomerdag hebben we vandaag. Tropische temperaturen zoals ze het noemen. Het zijn dagen waarop je lui wilt zijn, de zon op je huid wilt voelen en zo min mogelijk in huis wil zijn (alhoewel het daar soms koeler is!). Dagen waarop je niet te veel gedoe in de keuken wilt hebben. Vanmorgen opperde Bas om gazpacho te eten. Koude Spaanse groentesoep. Geen slecht idee! Omdat ik niet zelf een recept voor handen had, kwam ik op internet al snel een recept van Jamie Oliver tegen. Als je het aan het begin van de middag maakt, heb je voldoende tijd om te zorgen dat de gazpacho ’s avonds heerlijk koud is.  Het recept is voor 4 personen.

Dit heb je nodig en zo maak je het!

  • 250 gram verkruimeld brood, zonder korst, geweekt in 400 ml water
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 kleine komkommer, geschild en in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 5 grote, ontvelde, rijpe tomaten
  • scheut extra vergine olijfolie
  • scheut sherryazijn

Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en mix net zolang tot je een glad mengsel hebt. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe (naar mijn mening mag je best kwistig hiermee zijn!). Doe er eventueel wat water bij als het mengsel te dik is en meng opnieuw. Giet de gazpacho over in een kan, dek af met vershoudfolie en zet hem in de koelkast. Serveer de gazpacho goed koud, verdeeld over 4 soepkommen of borden en voeg er nog een scheutje olijfolie bij.
Wij eten er nog een broodje met lekkere smeerseltjes bij.

Ik vond de illustratie bij het recept zo leuk, dat ik zo vrij ben deze in mijn blog te publiceren.

JM9-jamie-magazine-Gazpacho-480x600

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.