Jannekes wereld

Linzensalade met walnoten en geitenkaas

26 mei 2014
Blank blackboard - quinoapap - recept

Op warme dagen houd ik er niet van lang in de keuken te staan. Maaltijdsalades zijn dan bij mij favoriet. Zoals deze linzensalade met walnoten en geitenkaas. Gezond, snel en lekker, een recept van het Voedingscentrum.

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 200 gram linzen (gedroogd)
  • een half groentebouillontablet
  • 25 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Was de linzen en kook ze in een halve liter water met de halve bouillontablet in ongeveer 35 minuten gaar. Hier wijk ik al af van het recept! Waarom moeilijk doen als het gemakkelijker én sneller kan? Ik kies voor linzen uit blik. Ik warm de linzen op in het eigen vocht en voeg hier de halve bouillontablet aan toe.

Hak intussen de walnoten klein. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.