Jannekes wereld

Museu de Arte Sacra do Funchal

25 mei 2014
museu de arte sacra funchal

Over de grens kennen we natuurlijk grote musea zoals het Pergamon Museum, het Louvre of het British Museum. Allemaal de moeite waard, maar er zijn natuurlijk legio andere musea die het bezoeken waard zijn.  Zoals Museu de Arte Sacra in Funchal, Madeira.

Het museum van Sacrale Kunst bestaat sinds 1955 is een van de oudste en best bewaarde musea in Funchal. Dit religieus geïnspireerde museum heeft een grote verscheidenheid aan antieke juwelen, beelden en verschillende Vlaamse schilderijen in huis. Vooral deze laatste werken van de Vlaamse meesters als Van Cleve, Dierik Bouts en Jean Provoost zijn bijzonder. Niet alleen om hun hoge kwaliteit, maar ook voor hun grote afmetingen, die niet gangbaar zijn in Europa.  Het museum is gehuisvest in het vroegere bisschoppaleis.

Ik bezocht het vorig jaar tijdens onze vakantie op Madeira. Het is een museum van bescheiden formaat maar wel met een prachtige collectie. Een prettige bijeenkomstigheid is het schaduwrijke terras waar je heerlijk even op adem kunt komen.

Museu de Arte Sacra

Rua do Bispo 21 – Funchal
Madeira, Portugal

dinsdag – zaterdag van 10 tot 12.30u en van 14.30 tot 18u
zondag van 10 tot 13u

museu de arte sacra funchal(foto’s: Janneke, gemaakt met iPhone 4S)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.