Jannekes wereld

Mr. Mofongo

24 mei 2014

De ingrediënten van deze blog zijn het verhaal van en het eten bij Mr. Mofongo, een stukje communicatie, brownies en het Radio2programma Cappuccino en geprakte bakbananen met knoflook…Kortom, je bent gewaarschuwd!

We  beginnen met het verhaal van Mr. Mofongo. Patrick Beijk ontmoette Mr. Mofongo tijdens zijn reis door de Carribean. Mr. Mofongo, een opmerkelijke man die een leven leidt waar je bloed sneller van gaat stromen. Bij een klein strandtentje bestelden zij een pitcher Mojito die de heren tijdens de verhalen samen soldaat maakten … een legende was ontdekt! De mojitos en de mooie verhalen waren voldoende basis voor Mr. Mofongo om contact te houden met Beijk. Het is het begin van een samenwerking tussen beide heren die wij nu kunnen als Grandcafé-Restaurant Mr. Mofongo in Groningen.

Dit is in het kort het prachtige verhaal achter Mr. Mofongo. Het doet niet alleen mijn reishart sneller kloppen, het spreekt me ook aan vanuit mijn communicatievak. Dit is namelijk corporate storytelling ten voeten uit! Verhalen vertellen werkte vroeger al en nu nog steeds. Storytelling brengt het verhaal van merk, organisatie en bedrijf tot leven. Het verhaal van Mr. Mofongo is hiervan een prachtig voorbeeld. Bekijk hun website en je weet waarom. Los van dit, kun je hier uitstekend eten. Dat is waar het om draait en het verhaal hierover verder gaat.

mofongo-2

Met Digna en Jantine op het terras van Mr. Mofongo

Met één stap over de drempel van Mr. Mofongo begin je aan een culinaire rondreis over de wereld. De menukaart van Mr. Mofongo neemt je mee naar alle windstreken. Afgelopen woensdag,  een warme lenteavond, at ik hier met Jantine en Digna op het beschutte terras, naast het academiegebouw van de Rijksuniversiteit. Jantine ging voor Oosters (out of the box!) met Yaki Soba Noodles Chicken. Digna en ik waanden ons in Zuid-Amerika met de Totopos. Dit nadat wij gezamenlijk onze culinaire reis startten in Italië, met antipasti. Het is hier heerlijk eten voor een eerlijke prijs met prima service. Maar dan is er nog iets wat je moet weten…

Brownies
Zo vaak als ik langs Mr. Mofongo fiets, hoe weinig ik er kom. Het was jaren geleden dat ik hier was. Niet alleen voor de culinaire rondreis sleepte ik Digna en Jantine hiermee naar toe. Ook omdat ik de brownies wilde proeven. Een tijd geleden vertelde Julia Lips van Tough Cookie Amsterdam in Cappuccino op Radio2, dat zij graag voor een kopje koffie naar Mr. Mofongo in Groningen ’omrijdt’ voor de eigengemaakte brownies die bij de koffie en thee wordt geserveerd. En daar heeft ze geen woord over gelogen. Die brownies zijn verrukkelijk! Point taken!

Mr. Mofongo, Oude Boteringestraat 26 NL-9712 GJ Groningen

Geprakte bakbananen
Nee, ik ben nog niet uitgepraat over Mofongo. Ik vroeg me af: “Mofongo, zou het ook nog iets betekenen?” Ja! Mofongo is een gerecht uit de Dominicaanse republiek: een gerecht van met knoflook op smaak gebrachte geprakte bakbananen en vlees. Aunt Clara’s Kitchen vertelt je er meer over.

Mofongo-3

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.