Jannekes wereld

Tea Time

28 april 2014

Hoe droog het vanmiddag was, zo regenachtig was het gistermiddag. Mijn vriendin Iris en ik hadden wandelplannen maar een blik op de buienradar deed ons anders besluiten. En zo raakten wij opeens verzeild bij Tea Time in het mooie Drentse Echten.

Bij Tea Time, de naam zegt het al, is het theetijd. Hier kun je heerlijk genieten van verschillende soorten high teas. Tea Time is voor mij geen onbekend. Ik werd zes jaar geleden door mijn collega-secretaressen getrakteerd op een high tea bij mijn afscheid van Unigarant. Daar bewaar ik nog steeds goede herinneringen aan. Maar nu zijn we in Echten. Op een locatie die echt past bij Tea Time.

teatime1Tea Time heeft haar intrek genomen in een statige villa ui 1914, ooit gebouwd voor de adelijke familie Van Holthe tot Echten. Qua aankleding is de villa teruggebracht naar de beginperiode. Daarbij is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van historische bouwmaterialen. De inrichting wordt in het Engels “Late Edwardian” genoemd. Menig Engels landhuis is in deze stijl ingericht.

Hier genoten Iris en ik van een heerlijke Lady grey en Peppermint tea bij een Gardeners tea, een tea met een royale selectie sandwiches en scones met clotted cream. Echt heerlijk! Niks beters dan dit op een regenachtige zondagmiddag. Na afloop van de tea was het nog heerlijk neuzen in de bijbehorende winkel.

Wil je echt genieten van een Engelse thee in een dito setting? Dan is Tea Time the place to be!

Tea Time 
Ruinerweg 4
7932 PD Echten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.