Jannekes wereld

Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes

13 april 2014

Pasen is in aantocht. Net als bij Kerst hoort bij Pasen ook lekker eten. Een uitgebreid Paasontbijt of een brunch. In het aprilnummer van Hallo, het tijdschrift van Jumbo vond ik verschillende leuke recepten. Deze frisse rabarber ijscake met maanzaadjes sprong er wat mij betreft uit. Op de foto ziet het er niet alleen heel feestelijk uit, ik vind rabarber ook zo lekker!

Met Pasen ben ik niet thuis en komt het niet op tafel, maar met het rabarberseizoen in aantocht (de rabarber komt al goed op in mijn moestuin) is het een fijn recept om te onthouden.

rabarber-ijscakeJe hebt nodig voor 4 personen

 • 3 stengels rabarber in stukken van 6 cm
 • 3 eetlepels bloemenhoning
 • 1 bak vanille roomijs
 • 1 citroen
 • 2,5 eetlepels maanzaad
 • 1 boerencake
 • 5 eetlepels aardbeienjam
 • 125 ml slagroom
 • 2 eetlepels fijne kristalsuiker
 • 250 gram kleine aardbeien gehalveerd

Aan de slag

 1. Je maakt de ijscake in 20-30 minuten (met 6 uur wachttijd!):
 2. Doe het ijs in een kom en laat het in ca. 15 min. zachter worden. Rasp de schil van de citroen en roer die samen met 2 el maanzaad door het ijs. Meng de helft van de aardbeien door het ijs. Snijd de cake overdwars in 3 plakken. Bedek de bodem van de cakevorm met 1½ plak cake.
 3. Roer de jam met 3 el water tot een dunne jamsiroop. Bestrijk de cake in de vorm met de helft van de jam. Schep het ijs in de vorm. Dek af met de resterende cake en besmeer met jam. Vouw het bakpapier erover, dek de vorm af met de vershoudfolie en laat in de vriezer in ca. 6 uur opstijven.
 4. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de rabarber op een bakplaat en schenk de honing erover. Rooster de rabarber in 15 min. gaar in het midden van de oven en laat het daarna goed afkoelen.
 5. Haal de ijscake uit de vriezer. Draai de vorm om op een lang bord of een schaal. Verwijder het bakpapier. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en schep losjes bovenop de cake. Verdeel de rabarber over de room en garneer met de rest van de stukjes aardbeien en de resterende maanzaadjes.

Voedingswaarde per persoon:  8 g koolhydraten | 507 kcal | 27 g vet | 7 g eiwit
bron recept en foto: Hallo, Jumbo Supermarkten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.