Jannekes wereld

Holland = Tulpen

3 april 2014

Het is echt voorjaar in ons land met ongekende warme temperaturen. Heerlijk! Bij ons voorjaar horen krokussen, sneeuwklokjes, narcissen, blauwe druifjes en tulpen. In mijn tuin staan de tulpen op het punt om te gaan bloeien. Ik kan niet wachten op dat moment. Ze zijn de vooraankondiging op alles wat later verder tot bloei komt in onze tuin.

Tulpen, hoe Hollandser wil je het hebben? De tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van ons land. Met Holland als thema in 2014 kan het dan ook niet anders dan dat Keukenhof de tulp centraal stelt. Holland = Tulpen = Keukenhof!

De Keukenhof, ook dát is typisch Nederland. Voor buitenlandse toeristen die in deze tijd van  het jaar ons land bezoeken is het een echte must-see. Ook voor ons Nederlanders! In 2008 was ik er voor het eerst. Toen was het vroeg in het seizoen en bloeide nog niet alles uitbundig maar ik heb mijn ogen uitgekeken. Wat een kleurexplosies en een variaties aan tulpen en narcissen.

Dit jaar heb ik het plan om opnieuw naar De Keukenhof te gaan. Het hoogtepunt van dit jaar wil ik niet missen: het bloembollenmozaïek van een Amsterdams grachtentafereel met een tulp zo groot als een grachtenpand. Het mozaïek van 22 bij 13 meter is geplant met 60.000 tulpen en muscari’s. Het ontwerp symboliseert de Tulpenmanie tijdens de Gouden Eeuw. Reken maar dat daar veel mensen op de foto vereeuwigd zullen worden!

Alle foto’s in de slide: © Janneke, 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.