Jannekes wereld

De noodkreet in de fles – Jussi Adler-Olsen

23 maart 2014
de zeven geheimen van de schildpad schweppe long

Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega’s dat ze flessenpost hebben gevonden. Deze bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Carl Morck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens. Morck en Assad ontdekken in de loop van het verhaal dat er van de talrijke religieuze sekten die er bestaan in Denemarken, meerdere zijn die te maken hebben gehad met een of andere vorm van afpersing.

Verschillende sporen, het onderzoek naar de oude ontvoering en een actuele ontvoeringszaak kruisen elkaar. Dit leidt tot een spannende achtervolging en een jacht op de in het nauw gedreven crimineel en eindigt in een onvermijdelijke, bloedstollende ontknoping.

Dit vond ik ervan

Wat kan Jussie Adler-Olsen schrijven zeg! Het was genieten met dit derde deel uit de serie Q. Adler-Olsen kan heel goed de spanning en vaart in het verhaal houden en dat maakt zijn boeken tot pageturners.

Verschenen titels in de Serie Q:

  1. De vrouw in de kooi
  2. De fazantenmoordenaars
  3. De noodkreet in de fles
  4. Dossier 64
  5. Het Marco Effect
  6. De grenzeloze
Boekinfo

Auteur: Jussi Adler-Olsen | Originele titel: Flaskepost fra P (2009) | 494 blz | ISBN 9789044622690

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.