Jannekes wereld

Pasta pesto met knoflook-rozemarijnkip

2 maart 2014
recipe card dividers

Het kookboek Jamie in 15 minuten is een hele aanwinst. Wat een smakelijke gerechten en mooie combinaties maakt Jamie. Het geeft je zelf een heel nieuwe kijk op koken! Heel vaak denk ik, zo simpel, zo lekker, waarom ben ik er zelf niet opgekomen? En het mooie van Jamie’s recepten: ze gaan echt niet fout. Ook deze pasta pesto met knoflook-rozemarijnkip was echt een ‘volgens het boekje’! Geen Jamie Oliver in de kast maar toch nieuwsgierig? Hier is het recept.

Je hebt nodig voor 4 personen | 581 cal. pp

Voor de kip

 • 2 kipfilets van 200 gram elk
 • 1 theelepel venkelzaad
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • 2 eetlepels koudgeperste koolzaadolie of olijfolie
 • 4-5 tenen knoflook
 • 1-2 verse rode Spaanse pepers
 • 8 rijpe kerstomaatjes

Pasta en pesto

 • 250 gram sperziebonen
 • 1 grote bos verse basilicum
 • 50 gram geblancheerde amandelen
 • 50 gram Parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
 • 2 eetlepels extra vierge-olijfolie
 • 1 citroen
 • 1 teen knoflook
 • 300 gram verse lasagnevellen
 • 200 gram jonge bladspinazie

Verder heb je nodig: waterkoker, grote koekenpan op hoog vuur, grote braadpan met deksel op hoog vuur, keukenmachine met standaardmes.

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, venkelzaad en naaldjes rozemarijn door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Leg ze met de olie, de ongepelde, geplette tenen knoflook en de gehalveerde Spaanse pepers in de koekenpan. keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar. Leg de boontjes op een rij, snijd er de steeltjes af, doe ze in de braadpan. Giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten en laat ze 6 minuten met deksel koken.

Pluk een paar blaadjes basilicum als garnering. Breek de steeltjes van de bos af en doe de rest met de amandelen, parmezaan, extra vierde-olie en het citroensap in de keukenmachine. Knijp er met de knoflookpers de ongepelde teen knoflook boven uit. Pureer alles glad, schep er een of twee soeplepels kookvocht van de sperziebonen bij om de pesto een beetje vloeibaar te maken en breng hem op smaak. Snijd de lasagnevellen in willekeurige zakdoekvormen en kook ze een paar minuten met de boontjes mee. Snijd de tomaten doormidden of in kwarten. Doe ze bij de kip en schud de boel even flink door elkaar.

Roer de spinazie door de pasta, giet af en houd een kopje van het kookvocht apart. Doe de pasta, bonen en spinazie terug in de pan. Giet er de pesto uit de keukenmachine bij. Roer alles goed door elkaar en voeg als het nodig is een scheutje van het kookvocht toe, tot het een mooi, zacht geheel is. Snijd de kipfilets doormidden en serveer ze met de tomaten en Spaanse peper.

Rasp er nog een beetje extra Parmezaanse kaas bij en strooi er de apart gehouden blaadjes basilicum over.

Mijn tip: je kunt ook alleen de knoflook-rozemarijnkip maken en deze met aardappeltjes uit de oven en een tuinsalade serveren!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.