Jannekes wereld

Het Rosie Project – Graeme Simsion

7 januari 2014

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. 

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.Dit vond ik ervan

Met een pas gekregen boekenbon toog ik op Oudejaarsdag 2013 naar de boekhandel. Ik moest en zou nog een boek kopen, maar welke? Toen stuitte ik op Het Rosie Project. Met op de cover de noot ‘gezien bij DWDD’ – niet dat dat nu de doorslag gaf – bedacht ik me dat ik hier niet mee de mist in zou gaan. Dat was inderdaad niet het geval. Het Rosie Project is onderhoudend, grappig en maakt je nieuwsgierig naar de afloop. Alle ingrediënten voor een heerlijke roman. Niet te zwaar maar zeker ook niet te luchtig. Precies goed!

In de media is het volgende over Het Rosie Project gezegd en geschreven:

  • Spannend, nerdy, lief en grappig. Het Rosie Project wordt een wereldwijde hit.  – NRC Handelsblad
  • Een van de meest innemende, charmante, fascinerende literaire personages die ik in lange tijd heb ontmoet.
       – The Times
  • Geestig debuut over de eigenaardigheden van een begaafde autist. – De Volkskrant
Boekinfo

Auteur: Graeme Simsion | Originele titel: The Rosie Project (2013) | 336 blz | ISBN 9789021015729

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.