Jannekes wereld

Balansdagje met wortel-linzensoep

27 december 2013
pesto alla rucola eten recepten jannekeswereld

Na twee dagen kersteten is het vandaag wel tijd voor een balansdagje. Dat wil niet zeggen dat je minder lekker eet. Deze wortel-linzensoep is lekker en voedzaam. Het lijkt op snert maar dan geel-oranje!

Je hebt nodig voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½-1 spaanse peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 150 gram rode linzen
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 8 takjes koriander (vers is lekkerder maar gedroogd doet het ook goed!)

Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in ringetjes. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht. Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee. Was de linzen in een zeef. Voeg de linzen, de bouillon en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar. Verwijder het laurierblad en pureer de soep in de keukenmachine of met een blender. Garneer de wortel-linzensoep met kleingesneden koriander.

Wat je nog meer wilt weten over deze wortel-linzensoep:

  • In 30 minuten klaar
  • Lekker met een geroosterd volkorenbroodje
  • Energie 365 kcal, eiwit 20 gr., koolhydraten 45 gr., vet 8 gr., verzadigd vet 2 gr., vezels 20 gr.
  • Winterpeen is deze maand (december) een seizoensproduct
  • Bron: voedingscentrum.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.