Jannekes wereld

Notentrio van Suzanne en Ester

16 december 2013
Blank blackboard - quinoapap - recept

Heb jij het kerstmenu al klaar? Hier een tip voor een lekker en snel te maken dessert. Wij hadden deze notentrio al eens op ons kerstmenu staan. Gemakkelijk te maken en je kunt er ook prima mee variëren. Het recept is van Suzanne en Ester die het via de Allerhande in 2010 met het grote publiek deelden.

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • 1 tablet chocolade extra puur 72% (100 g), in stukjes
  • 4 el hazelnootlikeur (slijter)
  • 12 kletskoppen (koek, pak 175 g)
  • 1 beker roomijs met noten en karamel (nut explosion, 500 g)
  • ijsbolletjeslepel

Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door. Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.

Tips
Heb je kinderen aan tafel en wil je geen likeur gebruiken? Wij hebben gevarieerd met chocoladesaus en dat paste ook erg goed.
Deze notentrio is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een saus die je maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.